Taste 4 You Funkcionális élelmiszerek

Taste 4 You

Hidegen sajtolt olaj

Krimer Tibor a beszélgetésünkre – stílusosan - két üveg hidegen sajtolt olajjal érkezett. Kezdjük is innen! Miket hoztál nekünk?

Hoztam mutatóba kétféle olajt. Jelenleg hét fajta olajt gyártunk és a célpiacunk alapvetően Szlovákia. A szlovák brand mellett két éve alapítottam meg a „Taste4you” márkát, ami szabadfordításban nagyjából azt jelenti, hogy: „ízek neked”, de persze a nemzetközi terjeszkedésben jobban hangzik az angol elnevezés.

Alapjában véve hidegen sajtolt olajokat készítünk, az üzemünk 50 éve gyárt olajokat, de ezen belül, speciálisan a hidegen sajtolt olajokkal úgy 3-4 éve kezdtünk el foglalkozni. Magyarországon teljesen egyedülálló technológiával dolgozunk, melynek lényege, hogy teljesen zárt rendszerben történik a gyártás, így soha nem találkozhat kétféle olaj egymással.

Bár elsősorban olajokkal foglalkozunk, már folyamatban van a glutén mentes üzemünk kialakítása is, amit szintén teljesen zárt rendszereben tervezünk megvalósítani. A kivitelezéshez pályázati forrásokat is igénybe szeretnénk venni. A jelenleg nem üzemelő levendula üzemünk átalakítását tervezzük, de az új üzem beindításáig még legalább egy év előkészület szükséges.

Milyen termékeitek érhetőek el Magyarországon?

Egyenlőre még csak kisebb, gyógynövényes üzletekben vagyunk jelen, nem saját márkás termékként. A „Taste4you” brand építéshez palettában szeretnénk megjelenni más termékeinkkel együtt, hisz ha valakinek használod az olaját, annak használni fogod a lisztjét; ha valakinek használod a lisztjét, annak használni fogod a kókusz zsírját; ha valakinek használod a kókusz zsírját, annak használni fogod a mag krémjeit. Így áll össze a rendszer. :)

A termékink 100%-ban természetesek, ezért rengeteg egészséges agyagot/vitamint tartalmaznak.

Mi az a 7 féle olaj, amit gyártotok?

Alapjában véve van: szezámolaj, len, tök, szőlőmag, mák, máriatövis és dió. Itthon egyenlőre csak beszállítóként vagyunk jelen, de dolgozunk a saját brand felfejlesztésén, ugyanakkor van weboldalunk, internet elérhetőségünk, és sok rendezvényen megjelenünk bemutatóval, kóstoltatással is. Januárban fog elindulni a WEBSHOP-unk, bár a kis tételes megrendelések a szállítási költségek miatt kevésbé népszerűek.

Honnan kapjátok az alapanyagokat?

Ez abszolút változó. Elsősorban kis hazai szövetkezettek állunk kapcsolatban, de szállít nekünk a MOGYI is. A jó minőségű beszerzési források feltérképezése 2 évet vett igénybe, de mivel prémium termékek gyártását tűztük ki célul, a beszállító kiválasztásában is folyamatosan figyelnünk kell a minőségre. A szőlőmagokat például Villányban vesszük, szállítjuk és a teljes feldolgozás házon belül történik.

Célunk, hogy termékeink, minél szélesebb körbe eljuthassanak, és minőséget adjuk elérhető áron. Számunkra nagyon fontos az egészség. Olajaink különböző problémákban nyújtanak segítséget, a bennük található vitaminokkal betegségek előzhetők meg. A WEB oldalunkon (https://www.taste4you.hu) minden terméknél leírtuk a jótékony hatásokat, melyekről érdemes tájékozódni. Fontos, hogy ezek az olajok elsősorban nem sütésre valók, az összetevők hatása miatt „nyersen” fogyasztandók, különböző ételek kiegészítéseként.

Minden kedves érdeklődőt várunk a weboldalunkon és a hamarosan megnyíló WEBSHOP-unkban egyaránt.