Szofi

Szofi

Édelmann Szofia vagyok, 22 éves. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kar negyed éves jogász hallgatója vagyok.

Az első nagy találkozásom a zenével még a mai napig élénken él bennem; édesanyám egyik magassarkújában s ruhájában egy körkefébe éneklem a vad angyal zenéjét nagymamámnak, aki sír és tapsol nekem. Innentől pedig már nem volt megállás. Akkor már éreztem, hogy a zene milyen hatással van rám. Nagyon szerettem ezt az érzést, és egyre többet akartam belőle. Olyannyira a hatása alá kerültem, hogy a családom könyörögve kérlelt már a nap végére, hogy csak 5 percig maradjak csendben.

Az első visszaigazolást akkor kaptam meg mikor Rúzsa Magdi Ederlezi című számával elindultam a szülővárosomba a helyi tehetségkutatón, amit sikerült akkor 10 évesen megnyernem. 12 évesen a Sztárpalánta nevű országos tehetségkutatón is elindultam ahol arany minősítéssel, valamit különdíjjal is jutalmaztak. Itt ismerkedtem meg a zsűriben helyet foglaló Pély Barnával, aki utána sokat segített nekem. A legnagyobb áttörés viszont 2018. április 26-án történt, amikor a PTE hangja győztesének választott a szakmailag elismert négytagú zsűri.

Azóta nagyot fordult Velem a világ. Rengeteg felkérést és megkeresést kapok. Léptem már fel divatbemutatókon, konferenciákon és céges rendezvényeken is, ám a legmeghatóbb pillanat mégiscsak az volt számomra, mikor a Pannon Filharmonikusok zenekar meghívott, hogy sztárvendégként működjek közre velük a Kodály Központ színpadán. Ezzel gyermekkori álmom vált valóra.

Mikor a Megyék Szépe rendezvény szervezői megkerestek, hogy szeretnék ha fellépnék a rendezvények, nagyon örültem neki! Mint minden nő, én is szeretem a ruhákat, sminkelést, a csillogó ékszereket, a pörgést és a felhajtást. Ahogy a háttérbe megy a készülődés látom, mennyire izgulnak, mennyire várják a lányok, hogy színpadra léphessenek, külső megfigyelőként mindig megható pillanatok ezek. Pontosan ezek azok az érzések, amik majd tökéletessé teszik a színpadra lépés pillanatát. Az izgalom, amitől majd sugárzik és árad a szépség, mert a színpadon a kisugárzás a legfontosabb.

A jövőre nézve céljaim természetesen vannak mind az énekléssel, mind a jogi pályával kapcsolatosan. Nagyon szeretném, ha lassan kijönne az első saját dalom, melyen már nagy erőkkel folynak a munkálatok. Énektanárommal, Koszi Jankával (akinek már most rengeteget köszönhetek) folyamatosan azon vagyunk, hogy hétről-hétre közelebb kerüljünk ahhoz a tudáshoz, melyet kitűztünk célul.