Manifaktor Kft.

Manifaktor Kft.

Cím:
9000 Szigetvár Széchenyi u. 60.

Telefon:
73/310-085

A Manifaktor Kft. 1994-ben alakult Szigetváron, egy olyan városban, ahol majdhogynem 100 éves hagyománya van a kézműiparnak és ezen belül is a cipőgyártásnak. A cég először magyar tulajdonnal indult, majd 1996-tól egy német cég, a Kennel & Schmenger GmbH vásárolta meg. Ez a családi vállalkozás idén nyáron ünnepelte 100 éves jubileumát Németországban. Jó minőségű, trendi, modern cipőket gyártanak.

A mi gyárunk leányvállalatként működik, ahol közel 160 emberrel dolgozunk, és kész cipőket gyártunk. A dolgozóink vagy szigetvári lakosok vagy a környező falvakból járnak be naponta hozzánk. Ezzel kapcsolatban 5 évvel ezelőtt elkezdtük a szakmunkásképzést, ennek otthonául építettünk, felújítottunk egy gyönyörű épületet a szomszédságunkban, ahol egy tanműhelyt alakítottunk ki a mai kor és marketing divatigényeket figyelembe véve. Évente nagyjából 10-12 fiatal kezdi nálunk a tanulmányait. Nagyon büszkék vagyunk Rájuk és szeretnénk ezt a tevékenységet továbbra is, hosszútávon folytatni, hisz az utánpótlásra mindig is szükség van.

Örülünk, ha a környező településekről fiatalok, diákok rendszeresen meglátogatnak minket, a kapuk nyitottak, az üzemet bátran és jó szívvel mutatjuk mindenkinek. Előfordul, hogy az ideérkező fiatalok meglátva az általunk gyártott cipőket, rögtön szeretnék, ha ők is vásárolhatnának belőlük, de sajnos Magyarországon mi nem forgalmazzuk a terméket, hiszen leányvállalatként csak termeléssel foglalkozunk.

Legközelebb Parndorf-ban van a Kennel & Schmenger GmbH outlet üzlete (Gewerbestraße 17, 7111 Parndorf, Ausztria), ez manapság már nincs már olyan messze, könnyen utazhatunk, úgyhogy ott örömmel várják a kollégák a vásárolni szándékozókat, illetve az online felületeken is megtalálhatóak a termékeink. Célunk, hogy megmutassuk az üzemünket a környezetünkben élőknek, hogy a fiatalok bátran válasszák ezt a szakmát és megismerjék a cipőgyártás gyönyörű rejtelmeit.